El recopilatori Estrats recull en el quart volum els nous talents musicals de Ponent

La nova entrega de l’àlbum conjuga noms consolidats com Sexenni, Selva Nua o Noisedrome amb artistes emergents del territori com Abril, Olga Zoet o Xènia Paez

Alguns dels artistes seleccionats al quart volum d'Estrats ©EstratsPonent
photo_camera Alguns dels artistes seleccionats al quart volum d'Estrats ©EstratsPonent

El disc recopilatori Estrats - Sons de Ponent presenta el quart volum després d’un any sense publicar-se amb 24 propostes musicals de les terres de Ponent i amb la voluntat de reivindicar la música del territori. El projecte, nascut l’any 2019 de la mà de David Lesan i Tole Torelli i sota l’aixopluc de Jove Segrià, ha aconseguit configurar una xarxa de germanor entre els artistes lleidatans i donar-los a conèixer arreu del país.

En quatre anys de projecte, s'han presentat més de dues-centes propostes, de les quals se n'han selccionat 120 que han format part dels diferents àlbums

 

Portada del IV volum d'Estrats, dissenyada per Pau Llop ©EstratsPonent
Portada del IV volum d'Estrats, dissenyada per Pau Llop ©EstratsPonent

En aquest volum s’hi inclouen temes de Sexenni, Yung Rajola, Selva Nua, Neptú, Alidé Sans, Valdivia, A Kontra Korrent, La Niña Paracaídas, Aivan, I-Nuits, Bru, Gos Mullat, Jon Marom, Noisedrome, Ritmocràcia, Rosa Carmesí, Ares Gratal, Ellen & Simona, Olga Zoet, Mesmerians, Atzavara, Abril, Xènia Paez i Javi Queralt.

Del disc físic se n’han editat 6.000 còpies, una part de les quals s’encarta amb la revista Enderrock per tal de distribuir-lo per tot Catalunya. La resta es distribuiran entre els grups participants i a alguns esdeveniments de presentació del disc previstos per als mesos d'octubre i novembre.

En la línia de fomentar la música del territori, Estrats està treballant en l’edició d’un catàleg de bandes i artistes per facilitar la seva contractació tant a Lleida com a la resta de Països Catalans. El catàleg tindrà un doble format, en paper i digital, i es farà arribar a ajuntaments, comissions de festes, programadors i sales de concerts.