Redissenyar la tecnologia per lluitar contra el privilegi i abraçar la inclusió

Sasha Costanza-Chock és una investigadora que estarà present a l'edició d'enguany de Sónar+D per impartir una conferència audiovisual, en què abordarà els prejudicis arrelats a la tecnologia, que ha estat sempre concebuda des d'una perspectiva blanca, masculina i privilegiada  
Sasha Costanza-Chock ©Sónar+D
photo_camera Sasha Costanza-Chock ©Sónar+D

Sasha Costanza-Chock és una investigadora i dissenyadora que treballa per donar suport a processos comunitaris que construeixin poder compartit, desmantellin la matriu de dominació i promoguin la supervivència ecològica.

A Sónar+D, impartirà una conferència audiovisual, en què abordarà els prejudicis arrelats a la tecnologia, que ha estat sempre concebuda des d'una perspectiva blanca, masculina i privilegiada. Només a través del disseny inclusiu, argumenta, podrem crear solucions tecnològiques que beneficiïn tota la societat, no només els privilegiats.

Sónar+D

Es tracta d'una plataforma per a la col·laboració, l'experimentació i l'exploració de les darreres tendències a la cultura digital, en la qual es mostren les innovacions que estan donant forma al futur de les indústries creatives. 

Presenta un programa d'actuacions, xerrades, workshops, exposicions i instal·lacions, sempre en constant evolució i dissenyat amb i per a artistes emergents, empreses, start-ups i professionals consolidats, Sónar+D és on la innovació es troba amb la cultura.