Sónar celebra 30 anys amb un programa que abasta el present i el futur de la cultura digital i la música electrònica

Aphex Twin, Bad Gyal, BICEP, Fever Ray, Peggy Gou i l’impacte de la inteligencia artificial entre més de 250 propostes en el festival de referència
The Blessed Madonna eva pentel a Sónar 2023 ©Sónar
photo_camera The Blessed Madonna eva pentel a Sónar 2023 ©Sónar

Cultura de sala, intel·ligència artificial, instal·lacions immersives úniques seran algunes de les propostes que el festival Sónar incorpora a la commemoració dels trenta anys de certamen. Del 15, 16 i 17 de juny el festival Sónar ha elaborat un programa amb més de 250 propostes entre concerts, sessions de Djs, Masterclasses, xerrades, fòrums de debat, projectes creatiu-tecnològics i el Sónar +D que aquest any se centra en l’impacte de la intel·ligència artificial a la música i a les arts audiovisuals i interactives.   

El festival presenta dos universos paral·lels,  Sónar de dia el 15, 16 i 17 de juny i Sónar de nit el 16 i 17 de juny, amb una programació que oferirà alguns dels espectacles més impressionants del moment per part de les figures més rellevants de la música actual

Instal·lacions d'Eric Pridz Presents Holo ©Sónar
Instal·lacions d'Eric Pridz Presents Holo ©Sónar

Sónar de nit oferirà espectacles immersius de gran format on la tecnologia té un paper fonamental amb artistes com Aphex Twin, Eric Prydz o BICEP. També sons que passen pel Hip Hop i la música urbana de la mà de Little Simz, Fever Ray o la catalana Bad Gyal sense deixar de banda els noms més rellevants de l’escena clubbing com Peggy Gou, Honey Dijon, Amelie Lens, Solomun o l'icónic i pioner Richie Hawtin.

Little Simz al cartell de Sónar 2023 ©Sónar
Little Simz al cartell de Sónar 2023 ©Sónar

Un Sónar de dia reconfigurat per complet, que presten garantir la millor experiència possible als assistents oferirà actuacions d’artistes d’arreu, i permetrà descobrir els sons de micro escenes sorgides arreu del món. Des de reconeguts DJ com Black Coffe o The Blessed Madona fins a figures de l’escena rap nacional com  Albany, LEÏTI o Sticky M.A.

També donant veu a la tendència global cap a la música Latinx club, representada per Nick León, Dinamarca i Manuka Honey, però també per artistes nacionals com Phran, Flaca, Toccororo, Merca Bae i La Niña Jacarandá.