Sónar i Sónar+D, la cita musical, innovadora i creativa de referència obre portes

Amb més de 75 performances, DJ sets i d’altres activitats repartides en tres dies i cinc escenaris, Sónar de Dia (i Sónar+D) és enguany més gran que mai
The Chemical Brothers sonoritzen ‘Music: Response’ a la Casa Batlló, per Sónar
photo_camera The Chemical Brothers sonoritzen ‘Music: Response’ a la Casa Batlló, per Sónar

Sónar ha superat les tres dècades i amb aquesta nova tesitura de l'edat enguany ha preparat un programa que vol generar noves experiéncies en tots els àmbits que abarca. Sónar Classics, performances radicals, música de ball d’emocions fortes i àudio experimental propostes un ventall de posibilitats perquè ningú quedi fora de la convocatória, musical, cultural, tecnològica, referent mundial.

El certamen d'enguany ha programat més de 75 performances, DJ sets i d’altres activitats repartides en tres dies i cinc escenaris, i a tot aixó talks i fòrums de debat a exposicions i workshops i que s’obre a tot el públic general a partir de les 15:00, tots els dies.   

Per poder prendre una bona decisió

Sónar Classics, la desició clara hauria de ser el desafiador i inclassificable directe de Sevdaliza el dijous a la tarda. No et perdis tampoc dos artistes nacionals en alça que aviat es podrien convertir en headliners del festival: pablopablo i Judeline connecten el pop i l’r&b amb el flamenc i la tradició espanyola. I, per últim, gaudeix de la irresistible mescla de house i disco del francès Folamour, que debuta a Sónar de Dia dos anys després d’il·luminar Sónar de Nit. 

Performances radicals, si t’agraden els baixos estridents, les veus sobrenaturals i la posada en escena més sorprenent, no et perdis Aïsha Devi, pionera de l’‘aetherave’. És l’única data a Espanya del seu espectacle més potent fins al moment, ‘Les Immortelles’, dijous a la tarda. Després, acosta’t a SonarHall per ser testimoni d’una actuació única -i purament física- del raper, coreògraf i ballarí britànic Blackhaine, abans d’assistir a una ‘Òpera de Realitat Virtual’ a Stage+D, cortesia dels bromistes audiovisuals Team Rolfes i Lil Mariko

Música de ball d’emocions fortes, La princesa zulú Toya Delazy porta ‘Afrorave’, una ràpida mescla de rap, gqom i jungle, a SonarVillage by Estrella Damm el dijous a la tarda. Més tard, no et perdis la mescla de house i techno amb drill i memphis rap d’Skin On Skin. I, si t’agrada la música de ball implacable, hipnòtica i radical, queda’t a SonarPark by DICE per veure el set de tancament de l’artista de Brooklyn SHYBOI.

Els elèctrics directes del kenià Kabeaushé, impossibles de definir, mesclen hip hop, música electrònica i pop desenfrenat. Ves a veure’l divendres abans d’anar a DJ Gigola Slim Soledad, els hipnòtics sets de les quals combinen trance i hardcore amb ganxos de pop i baile funk. 

Valentina Magaletti Sónar 2024
Valentina Magaletti Sónar 2024

Àudio experimental, mai has sentit ningú tocar la bateria com ho fa Valentina Magaletti. La innovadora percussionista du el seu espectacle ‘Lucha Libre’, amb visuals de Theresa Baumgartner, a Complex+D dijous. Just després, descobreix què guarda l’inconformista DJ japonès ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$U als seus cotitzats USBs. Bandes sonores d’anime? Noise aspre? Edits gabber? Tot això i molt més? 

Divendres, comença el dia amb la fantàstica artista catalana Adelaida i el seu teatre vocal barroc. Més tard, els veterans del 90s techno Surgeon & Speedy J ompliran SonarHall de cables i sintetitzadors per oferir un set modular col·laboratiu totalment improvisat.