Publiquen les bases de la cinquena edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

L’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell va assegurar que es representa un gran èxit per Térmens, ja que es tracta de l’únic certamen literari d’aquestes característiques a Catalunya; pel municipi representa una gran aposta per la cultura

Jornada Àlbum Il·lustrat a Térmens ©JosepAPérez
photo_camera Jornada Àlbum Il·lustrat a Térmens ©JosepAPérez

L’Ajuntament de Térmens i l’editorial Meraki impulsors del Premi d’Àlbum Il·lustrat del municipi de la Noguera, presentaven aquest diumenge l’obra guanyadora de la quarta edició de la convocatòria literària, el treball de la il·lustradora barcelonina Lali Miró, que porta per títol "Contagi".

Jornada Àlbum Il·lustrat a Térmens ©JosepAPérez
Jornada Àlbum Il·lustrat a Térmens ©JosepAPérez

En l’acte, que hi van participar l’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell i membres de la corporació, l’editor i escriptor Ramon Besora va entrevistar a Lali Miró; la voluntat era desvetllar, al nombrós públic que omplia el Centre Cultural Sant Joan, com és l’univers creatiu d’una il·lustradora.

Segons Besora l’àlbum il·lustrat és la “llavor d’una família lectora” és la primera biblioteca que visita l’infant. Quan es llegeix en família es crea un “triangle màgic entre la il·lustració, l’infant i els adults”

Per la seva banda Lali Miró explicava que en un principi va concebre l’obra com a treball gràfic per tal que no calgués la companyia del text, però finalment hi va afegir petites pinzellades literàries per compaginar els principis d’il·lustració. Per Miró la creativitat de la seva obra es basa en percepcions personals, en detalls que l’hi agraden, amb els que se sent còmoda; un cop esbossats sons els infants els que l’hi diuen si és adient o no!

Miró treballa combinant les tècniques analògiques i digitats segons es plantegi el treball que hagi de desenvolupar

Jornada Àlbum Il·lustrat a Térmens ©JosepAPérez 3
L'Alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell i membres de l'organització ©JosepAPérez 

L’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, va mostrar la seva satisfacció per poder presentar una quarta obra publicada, que és possible gràcies al suport de l’editorial Meraki, i de fer públiques les bases de la cinquena edició. Cañadell va assegurar que es representa un gran èxit per Térmens, ja que es tracta de l’únic certamen literari d’aquestes característiques a Catalunya; pel municipi representa una gran aposta per la cultura i animo als il·lustradors a presentar les seves obres i posar difícil la deliberació al jurat. 

Lali Miró va dur a terme un taller d’Il·lustració durant el matí, en el qual van participar mig centenar de nens i nenes que va confeccionar la seva il·lustració, seguin les recomanacions de la Lali. Un cop finalitzat el taller tors els treballs van servir per realitzar un mural en forma de tren, cada treball representava un vagó.