Toni Jodar reinterpreta les danses populars targarines pels 10 anys de l'Embarrat

L'espectacle ha comptat amb la Cobla Tàrrega, l'Esbart Albada i la Fal·lera Gegantera
10 Anys Embarrat ©JordiBonilla_14
photo_camera Toni Jodar durant l'espectacle dels 10 anys de l'Embarrat ©JordiBonilla

RE pensar, RE crear, RE interpretar la cultura tradicional targarina era el nom de l'espectacle amb el qual el festival Embarrat de Tàrrega ha celebrat el seu desè aniversari dins de la Festa Major. L'actuació ha estat encapçalada pel coreògraf i ballarí Toni Jodar qui ha fet una lectura contemporània de les danses tradicionals de la capital de l'Urgell.

“La dansa contemporània sempre ha begut de la mare que és la dansa popular”, ha assegurat Jodar, qui va reunir-se prèviament amb l'Esbart Albada, la Fal·lera Gegantera i la Cobla Tàrrega per dissenyar l'estructura de l'espectacle. Les entitats hi han col·laborat activament dansant amb el coreògraf barceloní.

L'actuació s'ha dut a terme dins l’església de Santa Maria de l’Alba després de l’Ofici de Festa Major

Per la seva banda, el director de l'Embarrat, Jesús Vilamajó, ha celebrat l'èxit de la col·laboració i ha explicat que l'objectiu era “posar en comunió les dues danses perquè sovint ho tenim categoritzat i en aquest món hi ha una tendència a la hibridació”.

Tàrrega acollirà del 24 al 26 de maig la desena edició de l’Embarrat, el festival de creació contemporània que, des de fa una dècada, serveix de plataforma per a talents emergents i tendències artístiques actuals. Amb més de 300 artistes participants al llarg dels anys, el Museu Trepat s’ha convertit en un escenari clau per a la mostra d’obres innovadores.