La UdL habilita un espai per a la biblioteca personal de Josep Vallverdú

La sala està pensada com a zona de lectura i com a lloc perquè els estudiants puguin enregistrar entrevistes
La sala dedicada a Vallverdú a la UdL ©UdL
photo_camera La sala dedicada a Vallverdú a la UdL ©UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha inaugurat un nou espai dedicat a la preservació i l'estudi de la valuosa biblioteca personal de l'escriptor Josep Vallverdú. Aquest recinte, anomenat Sala Vallverdú-Espai entrevista, situat a la tercera planta de la Biblioteca Jaume Porta de Cappont, representa un homenatge a la destacada figura literària que va cedir el seu llegat a la universitat l'any 2015.

La sala, de 35 metres quadrats, alberga una part del fons literari de Vallverdú, que consta de 2.500 volums. Actualment, s'han habilitat per a la consulta 1.300 d'aquests exemplars.

A més de servir com a espai de lectura, satisfà una demanda estudiantil proporcionant un lloc idoni per a la realització d'entrevistes i enregistraments

Els llibres disponibles inclouen literatura catalana, narrativa estrangera traduïda al català, així com obres en anglès i crítica literària. Destaca especialment la presència de literatura contemporània, amb autors com Mercè Rodoreda, Josep Pla, o Joan Margarit, entre altres.

Abans d'aquest trasllat, el fons de Vallverdú es trobava a la sala de Reserva de la mateixa biblioteca. La Sala-Espai entrevista ha estat decorada amb vinils, un dels quals amb la famosa frase de Vallverdú Ens salvem pels mots, acompanyada de la seva signatura.

La creació d'aquest espai coincideix amb la commemoració del centenari del naixement de l'autor, celebrat l'any passat. Durant aquesta ocasió, les biblioteques de la UdL van organitzar diverses activitats en honor a Vallverdú, incloent-hi la catalogació del seu fons personal, digitalització d'articles i la realització d'exposicions i simposis.