Uënsdei, seleccionats per Lluís Llach pel certamen Terra i Cultura 2023

El grup amb arrels a Mollerussa i Corbins opta al Premi Miquel Martí i Pol per la musicació del poema “Foravilers” de Maria Mercè Marçal, finalista del concurs Ri[t]mes de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa

Imatge promocional del grup Uënsdei ©Uënsdei
photo_camera Imatge promocional del grup Uënsdei ©Uënsdei

El cantautor Lluís Llach ja ha seleccionat les cançons finalistes del Premi Miquel Martí i Pol, inclòs dins de la convocatòria Terra i Cultura que organitza el celler Vall-Llach. D’entre els 25 nominats, els lleidatans Uënsdei optaran al guardó per la seva musicació del poema “Foravilers” de Maria Mercè Marçal.

Al premi també hi opten altres artistes lleidatans com Ares Gratal o Meritxell Gené

Üensdei és una banda de pop íntim amb arrels a Mollerussa i Corbins que, després d’una llarga etapa amb l’anglès com a llengua, van publicar el seu primer treball en català el 2020: Mudança. La seva proposta vira entre la calidesa i la reivindicació de les cures amb especial tacte per les lletres i el missatge.

Enguany, els lleidatans van participar a la primera edició del concurs Ri[t]mes, convocat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, amb l’objectiu de premiar adaptacions musicals de textos de Marçal. “Foravilers” fou un dels cinc guanyadors del concurs i ara optarà a revalidar el reconeixement a nivell estatal.

El Terra i Cultura està dotat amb 5.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill. Com a novetat, en aquesta edició també s’atorgarà un accèssit en homenatge a Ramon Muntaner. Els cinc finalistes s’anunciaran la setmana vinent i, el guanyador, el 14 de novembre en un acte de lliurament.