Vicenç Villatoro impregna Mollerussa de "la febre de l'aigua"

L'escriptor i polític va presentar aquest divendres la seva darrera novel·la Urgell. La febre de l’aigua, convidat pels Amics del Bisbe Deig i amb la presidència de l'expresident Jordi Pujol entre el públic del Teatre L'Amistat 
El Teatre L'Amistat, ple a vessar en la presentació de Villatoro ©JordiBonilla
photo_camera El Teatre L'Amistat, ple a vessar en la presentació de Villatoro ©JordiBonilla
El president Jordi Pujol amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en l'acte a l'Amistat ©JordiBonilla
El president Jordi Pujol amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en l'acte a l'Amistat ©JordiBonilla

L'epopeia de la construcció del Canal d'Urgell és la protagonista del nou llibre de l'escriptor i polític Vicenç Villatoro. La presentació d'Urgell. La febre de l’aigua va omplir de gom a gom el Teatre L'Amistat de Mollerussa el passat divendres amb la presència de l'expresident Jordi Pujol entre el públic, convidat pels Amics del Bisbe Deig, impulsors de l'acte.

Durant la prèvia de la presentació, Villatoro va explicar a Comarques de Ponent que es tracta d'una novel·la sobre "les esperances i les expectatives" i com aquestes de vegades poden no complir-se "i altres vegades acaben retornant". L'autor assegurava que va escollir "una història grandiosa que val la pena ser explicada" i poder fer-ho a partir d'un tema universal com són les il·lusions i desil·lusions d'un projecte colossal.

"L'aigua sempre és una emoció de proximitat", afirmava Villatoro, que va voler reivindicar la realitat del Canal d'Urgell com "la realitat de Catalunya", considerant que en el seu moment va ser un projecte amb sentit "perquè hi havia un país i un mercat".