Xiula encapçala el cartell del festival familiar Lo Closcamoll de Tàrrega

La inclusivitat es converteix en l'altre cap de cartell amb espais adaptats i pictogrames
Presentació del cartell de Lo Closcamoll 2024 ©JordiBonilla
photo_camera Presentació del cartell de Lo Closcamoll 2024 ©JordiBonilla

El pati de l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega tornarà a ser protagonista d'una nova edició del festival de música familiar Lo Closcamoll, que el pròxim 27 d'abril arribarà a la seva novena edició.

Els caps de cartell d'enguany seran Xiula, una formació que ja ha passat amb anterioritat per diferents escenaris targarins, sent aquesta la cinquena vegada que actuen a Lo Closcamoll, i que amb les seves cançons crítiques i vitals faran moure als més petits de casa.

L'espectacle Peti qui peti! del grup Ambauka també formarà part de Lo Closcamoll amb una proposta participativa que recull els seus grans èxits per a totes les edats.

Les portes del recinte s'obriran a les nou del matí i el festival s'allargarà fins a les nou del vespre

El viatge del planeta Terra al seu particular planeta Violeta d'Els Atrapasomnis i les versions tradicionals d'El Gripau Blau completen el cartell d'aquesta novena edició.

Imatge de la passada edició de Lo Closcamoll
Imatge de la passada edició de Lo Closcamoll ©Comarques

A banda de la programació musical, durant tota la jornada hi haurà tallers i activitats com un pintacares, jocs de fusta, un espai de percussió, art urbà, llum negra amb Yoga Kids, un taller de polseres i l'espai Closcartistes, on els infants podran explotar la seva creativitat artística.

En aquest sentit, la portaveu de Lo Closcamoll, Haidé Rius, ha explicat durant la presentació que que enguany també es fa una forta aposta per la inclusivitat. Destaca l’adaptació del recinte per persones amb mobilitat reduïda, un bany adaptat, una tarima a la zona de concerts i un sistema de pictogrames a la senyalística de l’espai, entre altres.

El regidor de Cultura, Miquel Nadal, ha celebrat que el festival “tingui en compte les diferents necessitats dels infants de la ciutat i foravila”

Al llarg de tot el dia també hi haurà ambients de calma perquè els infants i les famílies puguin descansr, foodtrucks i l'espai popa. Pel que fa als concerts, es duran a terme a un volum reduït pensant en el benestar dels nens i nenes. 

Les entrades es poden comprar anticipadament a la web d'Agrat Tickets per 12 euros o a taquilla per 15 euros. Els menors d'1 any tenen l'entrada gratuïta. Des de l’organització preveuen superar el miler d'assistents.

Lo Closcamoll és una proposta organitzada per Agrat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida.