La fira del Codony de Tremp celebra el 20è aniversari

Foto: Ajuntament de Tremp

Aquest cap de setmana se celebra la fira del Codony i el seu 20è aniversari, amb la voluntat de recuperar la normalitat després de l'època de restriccions i contenció causada per la pandèmia.

Les activitats s'iniciaran el dimecres 27 d'octubre a les 18 h, amb la presentació del conte Poma de Mel, de Blai Castell i Gemma Romero. El divendres 29 hi haurà l'hora del conte a les 18 h, a càrrec de Carles Alcoy. El cap de setmana aglutinarà les activitats principals, ja que el programa d’actes inclou activitats tradicionals com l’esmorzar popular i el concurs d’allioli de codony. També s'incorporaran novetats que van des de propostes relacionades amb la cuina de bosc i l’ús de les plantes silvestres a la gastronomia, fins a un concert de rock de la banda sueca The Hawkins.

La Fira del Codony és un esdeveniment que se celebra anualment, pels volts de Tots Sants, a Tremp. És l’única fira del món dedicada a aquest fruit característic però desconegut, que a la Conca de Tremp i altres indrets del Pirineu s’hi troba en abundància gràcies al clima càlid de l’estiu i la resistència de la planta als freds hivernals. Aquesta fira va rebre el premi a la Innovació firal del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya l’any 2005.

Dins dels expositors, s'hi podran trobar exemples de vi i cervesa, com La masovera, Terrer de Pallars, Celler Vila Corona, Sauvella o Licors Portet, entre altres. També hi haurà expositors d'oli com el Molí del Pau, Cal Portalé i Xic's de Cal Borrech; o de formatges, com en són la Formatgeria Vilavella o els Formatges Montber-Agramunt. A més a més, s'hi podran trobar negocis dedicats a les plantes aromàtiques, el safrà, l'artesania i la restauració.