150 ferits lleus i 5 més de poca gravetat per l’encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac Manresa

Redacció | Foto: Maria Belmez (ACN)

150 persones han resultat ferides lleus i 5 més ho estan de poca gravetat per l’encalç de dos trens a l’estació de Rodalies de Montcada i Reixac Manresa, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a través de Protecció Civil. S’han fet 14 trasllats a diferents centres sanitaris. Es tracta de policontusions i algun traumatisme al cap, però sense gravetat. Renfe ha informat que l’accident s’ha produït a les 7.50 h, a l’entrada de l’estació. Hi havia uns 1.300 passatgers entre els dos trens. La companyia ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 29 dotacions i dos psicòlegs.

El telèfon d’emergències 112 ha atès la primera trucada d’un passatger a les 07.59 h. En total s’han rebut 15 trucades. Els Bombers hi han treballat amb 7 dotacions terrestres, que en primera instància han establert una zona de seguretat, en què només podien accedir els operatius del cos i els serveis sanitaris. Els Bombers també han fet una evacuació controlada del tren afectat, acompanyant totes les persones ferides fins al punt d’atenció sanitària. A l’interior del comboi no hi havia ningú atrapat. Jordi Massagué, cap territorial del cos, ha explicat que un tren ha xocat per darrere contra un altre que estava aturat a l’estació.

Mossos d’Esquadra, que es farà càrrec de la investigació del sinistre, ha participat en el dispositiu amb 7 dotacions, incloent-hi les de la unitat d’investigació.

El tren afectat ja ha estat totalment evacuat. Protecció Civil ha habilitat el Centre Cívic Jaume Balmes per a l'atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac.

El Centre de Comandament Avançat s’ha habilitat a la mateixa estació de Montcada-Reixac Manresa.

La topada ha provocat que es veiés interrompuda la circulació de les línies R4, R7 i R12, però la circulació s’ha restablert per via única cap a les 09.10 h. Protecció Civil ha situat el pla Ferrocat en estat d'alerta.