La 32a edició del Bacus converteix Verdú, un any més, en la capital del vi

Redacció | Foto: Comarques de Ponent

Durant el cap de setmana Verdú ha celebrat la 32a edició de la Festa de la Verema i el Vi, el Bacus de Verdú, on els visitants van poder conèixer els cellers de la zona a través d’una Mostra de Vins, dirigida per cellers locals i d'altres de la DO Costers del Segre, oferint degustacions, tasts dirigits de diferents vins i altres d'activitats diverses relacionades amb la verema.

Amb el retorn a la total normalitat, la festa ha tornat a acollir diverses activitats, no només relacionades amb el vi, sinó que també turístiques, per tal de conèixer el poble i passar una bona estona acompanyat o en solitari; visites guiades, exposicions, concursos, sardanes, trobada de gegants, música, etc. Cal destacar 35è Concurs de sardanes, la VI Trobada gegantera i grallera i l'actuació del grup Perifèrics i el que van tenir lloc dissabte 1 d'octubre.

La Mostra de Vins de la Do Costers del Segre va tenir lloc dissabte 1 d'octubre, de 17 h a 22 h, i diumenge 2 d'octubre d'11 h a 15 h del matí, al Castell de Verdú amb una gran participació. 

La Gran Piada de Verdú, com cada any, va ser l'acte central de la celebració, i va aplegar a més de dos centenars de persones. Amb aquest acte el públic va poder veure una representació de tot el procés tradicional d’elaboració del vi, des del transport del raïm fins a l’acció de trepitjar els raïms amb els peus per fer-ne el vi.