47 dels 48 avis de la residència intervinguda de Verdú tenen Covid, dels quals 9 ja han mort

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Si bé la situació a la residència Mare Marcel·lina de Verdú s'està estabilitzant, el nombre de residents positius per Covid segueix augmentant i ja són 47 els contagiats, segons Salut, fet que significa que tots els usuaris excepte un tenen coronavirus. Com vam publicar, d'aquests 47 avis, almenys 9 han mort.

Recordar que segons dades facilitades per Salut fa una setmana, hi havia també 28 treballadors positius tot i que l'Ajuntament diu que no és possible perquè no hi ha tants empleats al geriàtric.

La residència va ser intervinguda per Salut el passat 20 d'octubre després que les monges de les Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, encarregades de la direcció i la gestió de l'geriàtric, es veiessin superades i demanessin ajuda a la conselleria. Actualment està al capdavant de la residència l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament i encara no hi ha data prevista per al retorn de la gestió a les monges.

Verdú tenia ahir un risc de rebrot de 1.984 mentre que fa una setmana era de 4.481 i una taxa de contagi de 1,02 (fa 7 dies era de 2,86).