50 joves i 6 empreses participen en la Jornada de Networking de la Noguera

Foto: Consell Comarcal de la Noguera.

Ahir dilluns 11 d’abril va tenir lloc la 4a edició de la Jornada de Networking Jove de la Noguera que, després de 2 anys sense celebrar-se, va aplegar una cinquantena de joves i sis empreses.

Organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i el Consorci GAL Noguera-Segrià Nord, la Jornada va actuar com un punt de trobada entre empreses del territori amb ofertes de treball disponibles i jovent de la comarca que busca feina. L'acte tenia el doble objectiu d’impulsar la incorporació del jovent al món laboral i de cobrir les ofertes de feina de les empreses de la Noguera que busquen personal.

Van participar en la presentació i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Maricel Segú, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa. El president va agrair la participació en la trobada tant a joves com a empreses, ja que la seva proactivitat és important per al desenvolupament econòmic i social de la Noguera.

Tot seguit, les empreses van presentar als joves les seves ofertes laborals i els perfils que busquen, i posteriorment, durant una pausa per esmorzar al Claustre del Consell Comarcal, es va aprofitar per afavorir la interrelació entre jovent i empreses per mantenir un primer contacte.

La Jornada de Networking es va completar amb dos tallers pràctics per facilitar eines i coneixement vinculat al món laboral: el primer, centrat en com parlar en públic, posant èmfasi en la comunicació verbal i no verbal; i el segon sobre pautes i idees per preparar-se una entrevista personal i redactar un curriculum vitae. Tots dos els va impartir Maribel Contreras, formadora en Comunicació Corporativa i Interna.

En aquesta edició hi van poder participar joves aturats/des inscrits/es al SOC o joves que busquen feina, així com joves universitaris/àries o de cicles de formació.

Les ofertes per als joves universitaris provenien d’empreses participants en el programa Odisseu, una iniciativa que té com a objectiu principal el retorn dels joves al món rural fomentant la seva incorporació laboral i el seu arrelament a la comarca. Les ofertes Odsisseu poden consultar-se aquí, i el termini per inscriure's acaba el 21 d’abril.

Odisseu està desenvolupat conjuntament per Oficines Joves i Grups d’Acció Local i finançat per la Direcció General de Joventut del Departament de Drets Socials, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.