Acaba sense acord la reunió entre el COE i els governs d'Aragó i Catalunya sobre els JJOO

La Generalitat i el govern d'Aragó no han acostat posicions a la reunió que han mantingut a la seu del COE sobre la candidatura dels Jocs Olímpics.

A la sortida de la reunió el conseller d'Esports del govern d'Aragó, Felipe Faci, ha assegurat que Aragó "no es mourà de les condicions que ha posat", que passen per un nou repartiment de les proves. La secretària general de Presidència de la Generalitat, Núria Cuenca, ha recordat que el Govern, el COE i Aragó ja tenen un acord tècnic tancat. Mentrestant, el govern espanyol intenta mantenir vives les converses. "No donem res per tancat ni per perdut" i "ens tornarem a trobar en les pròximes dies", ha dit el secretari general de Cultura i Esports del Ministeri, Víctor Francos.

És el resultat de la reunió de prop de dues hores que ha tingut lloc a Madrid convocada pel president del COE, Alejandro Banco, per provar d'aconseguir una "solució definitiva" i tancar les discrepàncies suscitades per Aragó pel repartiment de les proves.

En declaracions als mitjans després de la trobada, Blanco ha admès que ara per ara "no hi ha acord" i s'ha mostrat esperançat que les parts acostaran posicions en futures reunions. En tot cas ha recordat que ja hi ha un acord tècnic i ha apel·lat al "respecte, entesa i diàleg" per trobar "el camí" que faci possible la candidatura.

El conseller d'Esports d'Aragó ha insistit que considera que la proposta tècnica acordada per totes les parts "no és equilibrada" perquè "no representa tot el Pirineu Aragonès" i, per tant, el seu govern "continuarà reclamant aquest equilibri". En tot cas s'ha mostrat disposat a assolir un acord "en les pròximes dates".

També en declaracions als mitjans, la secretària general de Presidència de la Generalitat ha afirmat que el Govern s'ha refermat en l'existència d'un acord tècnic i no està en disposició de reobrir les negociacions.