Activitats tecnològiques per a tothom, aquest cap de setmana a Mollerussa dins la MWC 22

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fira de Mollerussa.

Un taller de monstres amb circuit integral a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i adreçat al públic infantil, obrirà aquest dijous dia 28 a les 6 de la tarda el programa d’activitats que Mollerussa acollirà com a seu, per tercer any consecutiu, de la Mobile Week Catalunya 22.

Les propostes continuaran divendres al matí amb el plat fort de la programació, amb la 6a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital, coorganitzada per Fira de Mollerussa i la firma Xtrategics; el Networking Lunch Mobile Week Mollerussa, el mateix divendres al Resquitx, i l’activitat Aigua i Tecnologia. Passat, present i futur, dissabte al matí, amb visita guiada per l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i posterior Kahoot on els participants posaran en comú els aprenentatges.

L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, van presentar ahir el programa de les activitats d’aquesta edició en una roda de premsa. També hi va participar per via telemàtica la head of Mobile Week, Marta Fernández.

En la seva intervenció, l’alcalde va fer valdre el fet d’associar Mollerussa amb productes d’èxit i de valor com és en aquest cas la Mobile Week Catalunya 2022, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya per apropar la tecnologia a la ciutadania.

Solsona va afegir que aquesta aliança és part de la dinàmica de la ciutat dels darrers anys, recordant projectes als quals s’ha adherit, com el de ciutat SmartLab, l’Institut d’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa o la creació de l’espai Rural Agrotech de cara a la pròxima 150 Fira de Sant Josep en març del 2023.

L’alcalde va manifestar també la seva satisfacció per la represa de l’activitat després de la pandèmia, la qual ha dit “no és fàcil”, alhora que expressar la voluntat de continuar sent seu territorial d’aquesta iniciativa en edicions següents. En aquest sentit, Solsona va afirmar que "la mirada al futur no la podem entendre sense una aposta per la tecnologia”.

El director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, va desglossar el conjunt d’activitats; que inclouen tota la ciutadania, des dels més petits amb el taller de dijous, al sector empresarial, amb les dues cites de divendres, o al de la gent gran i oberta a tothom, l’activitat de dissabte.

Per via telemàtica, la head of Mobile Week, Marta Fernández, es va mostrar convençuda que les activitats de Mollerussa tindran bona acollida. Alhora va recordar que la iniciativa, nascuda a Barcelona el 2017, es va estendre a tot el territori català el 2019 amb la Mobile Week Catalunya, arribant aquest 2022 a la seva quarta edició amb la vista posada en millorar la vida digital de les persones. “Que tothom pugui beneficiar-se i no deixar ningú enrere en aquesta transformació digital”, va dir Fernández.

La representant de la Mobile Week va destacar també l’esforç de Mollerussa, tant des de l’administració com des de les entitats i empreses per la seva implicació “per posicionar la ciutat com a referent tant en innovació com en digitalització dins el territori i sobretot pel compromís en vers els ciutadans”.

El programa de les activitats de Mollerussa es pot consultar en aquest enllaç.