Àger aprova una bonificació de l’IBI per instal·lar fonts d’energia renovables per al 2022

Foto: Ajuntament d'Àger

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Àger del divendres, 12 de novembre, va aprovar la modificació de dues ordenances fiscals per a l’exercici 2022. En concret, les modificacions serviran per bonificar l’IBI de les construccions que incorporin energies renovables, i també per requerir, ara endavant, als establiments d'allotjament turístic i habitatges d'ús turístic (HUT) la incorporació d’algun tipus d’energia alternativa als seus establiments.

Així, a partir del pròxim any fiscal, els contribuents agerencs que col·loquin plaques solars, o qualsevol altre tipus d’energia alternativa als seus habitatges, empreses, granges i construccions, es podran beneficiar d’una bonificació de fins al 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Això serà durant el primer any, i d’una bonificació del 25% durant el segon i el tercer any.

Les persones que vulguin optar a aquesta bonificació per l’autoconsum d’energia verda hauran d’acreditar degudament que disposen d’alguna font d’energia alternativa. La modificació s’ha aprovat per unanimitat.

El Ple d’Àger també va aprovar una modificació de l’Ordenança fiscal que regula els establiments turístics i els HUT. En aquest sentit, es va incorporar com a requisit per poder ser donat d’alta als HUT la inclusió d’algun tipus d’energia renovable a l’habitatge d’ús turístic. D’aquesta manera, d’ara endavant, el consistori d’Àger atorgarà tres llicències, en comptes de quatre, i les persones que les vulguin obtenir hauran d’acreditar disposar d’una font d’energia renovable. La modificació s’ha aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern i l’abstenció de l’oposició.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va explicar que aquestes dues modificacions són un pas més per garantir que Àger sigui un municipi compromès amb el medi ambient, la reducció de la contaminació i un poble que aposta per les noves fonts d’energia renovables. Per a Burgués, aquestes dues modificacions se sumen a la iniciativa que es va dur a terme aquesta primavera per descongestionar de vehicles els carrers d'Àger amb l'entrada en funcionament d'aparcaments gratuïts en diferents punts del municipi.

Ambdues ordenances fiscals entraran ara en un període d’exposició pública i, si no hi ha al·legacions, entraran en vigor el pròxim 1 de gener del 2022.