Agramunt anul·la activitats de Nadal a causa de la incidència de Covid-19

Foto: Ajuntament d'Agramunt

L'Ajuntament d'Agramunt ha publicat un comunicat oficial per posar en coneixement de la ciutadania la incidència de Covid-19 a la vila en aquests moments i les repercussions d'aquesta afectació.

El focus principal de la gran incidència de casos positius està afectant principalment als infants. Actualment, hi ha tres aules escolars confinades de la vila.

Les dades indiquen que s'han detectat un centenar de casos a l'Àrea Bàsica de Salut, i vist els indicadors de les últimes setmanes en perspectiva més global, sembla que la tendència és que les xifres vagin a l'alça. Entre el dia 4 i el 15 d'aquest mes es van registrar 65 casos positius diagnosticats i confirmats, i 77 a tota l'ABS.

L'ajuntament expressa que "tot i no haver estat una decisió fàcil i coneixedors que afectarà moltes famílies, s'ha decidit no tirar endavant les activitats de Nadal". En concret, es tracta de l'Actinadal, el Nadal Jove, la revetlla de Cap d'Any i la popular cagada de la soca.

En el comunicat també s'informa que a partir del dilluns 20 de desembre es tancaran els pavellons esportius i el camp municipal d'esports, aturant així l'activitat esportiva. També s'ha decidit tancar l'Espai Cívic, i s'ha limitat la celebració de les competicions, només celebrant-se aquelles que siguin oficials.

Finalment, l'ajuntament demana prudència i responsabilitat, sol·licitant que es limiti l'activitat social i reduir al màxim les trobades. Recorda que per evitar la transmissió, el millor sistema és l'ús de la mascareta, mantenir les distàncies, evitar aglomeracions de gent, desinfectar-se les mans i ventilar espais tancats.