Agramunt assumirà la cessió del Pilar d'Almenara durant 50 anys

Foto: Ajuntament d'Agramunt.

L'Ajuntament d'Agramunt assumirà la cessió del Pilar d'Almenara i la capella de Sant Vicenç de la mà de l'actual propietari, Josep Ball, que el cedirà al municipi per un període de 50 anys.

La cessió s'aprovarà en un Ple extraordinari aquest dijous amb l'objectiu de preservar, protegir, conservar i difondre turísticament aquest monument històric artístic nacional, declarat bé d'interès nacional l'any 1947, i que forma part del patrimoni arquitectònic, cultural i artístic d'Agramunt i el conjunt de Catalunya.

Aquesta torre datada entre els segles XI i XII va ser objecte d'un acte vandàlic el març de l'any passat quan va patir diverses pintades a l'exterior i l'interior. Els Mossos van detenir dos joves a Mollerussa per aquests fets.

El Ple extraordinari de l'Ajuntament d'Agramunt també sotmetrà a votació l'aprovació d'un conveni amb l'Institut Català del Sòl per l'ampliació del polígon industrial. Es preveu el desenvolupament urbanístic del sector de sòl urbanitzable anomenat PP08,. D'aquesta manera, es vol donar sortida a la demanda de sòl industrial manifestada per un conjunt d'empresaris arrelats al municipi. En total, es preveu urbanitzar 163.000 metres quadrats, el que suposa un 48% de la superfície del sector.