Agramunt recorda Viladot amb una obra basada en els seus textos

Marina Rúbies.

"El 23 d'abril es compleixen 30 anys del nomenament de Viladot com a fill il·lustre d'Agramunt en el Ple Municipal, a més de complir-se cent anys del seu naixement". Així destacava l'alcaldessa de la vila, Sílvia Fernàndez, les diverses coincidències que es compleixen enguany, centenari del naixement de l'autor urgellenc.

Aquest divendres 22 d'abril dins el 4t Cicle d'arts escèniques i musicals Brots es va presentar a Agramunt l'obra M'estreno sota la dutxa. Errar per l'obra poètica de Guillem Viladot. Es tracta d'una obra que ha creat Cassigalls, companyia de teatre de les Garrigues, per commemorar els cent anys del naixement del poeta agramuntí.

L'espectacle gratuït es va iniciar a les nou del vespre al Teatre Casal Agramuntí, sent una de les primeres activitats culturals que la gent assistent va poder gaudir decidint si feien ús de la mascareta.

Sílvia Fernàndez, com a alcaldessa de la vila, i membres de l'entitat Òmnium Cultural Segarra-Urgell van donar la benvinguda a l'acte. Van explicar que l'espectacle ha estat creat a partir de l'obra de Guillem Viladot, aportant essències de tota la seva obra, i que forma part dels actes commemoratius de l'Any Viladot. També van destacar la importància de Cassigalls com a companyia creadora de l'obra, "que es dediquen a crear produccions culturals de petit format, però de gran qualitat".

Dins del planter d'intèrprets, sota la direcció de Joan Cornudella, es va comptar amb Dolors Aldomà, Joan Cornudella, Àngel Sedo i Miquel Torrent. Cassigalls recomanava abans de l'espectacle que "si ens permeteu un suggeriment, interpreteu-ho tot de la manera que més us plagui", oferint una obra de caràcter abstracte, sense estructura dramàtica clàssica, i música.

En la presentació de l'obra hi van assistir el delegat del Govern a Lleida Bernat Solé; la diputada Provincial i portaveu del grup d'ERC a la Diputació de Lleida, Mercè Carulla; el director dels Serveis Territorials de Lleida Albert Turull; la regidora de cultura a l'Ajuntament d'Agramunt, Amanda Cardona i el director de Lo Pardal, Pau Minguet.