Agroseguro indemnitza amb més de 67 MEUR els agricultors catalans durant el 2021

ACN
photo_camera ACN

Les indemnitzacions d'Agroseguro pels sinistres que van afectar explotacions agràries i ramaderes de Catalunya durant el 2021 superen els 67 milions d'euros.

Gairebé la meitat, 33,3 milions, corresponen als danys en produccions de fruita dolça assegurades, després de les gelades de l'hivern passat i principis de la primavera. Els segueixen els danys en les diferents línies d'assegurances pecuàries, que sumen 21,1 milions.

Les indemnitzacions en cítrics se situen en 4,1 milions; en 2,9 milions, en el cas cultius herbacis extensius, en 2,4 milions, en raïm de vi, i en 2,1 milions en fruita seca. La resta d'indemnitzacions corresponen a cultius en altres línies d'assegurança agrària com ara l'olivera, cirera o hortalisses, entre altres.

Per demarcacions, les indemnitzacions abonades als agricultors i ramaders assegurats a Lleida es mouen a l'entorn dels 47,5 milions d'euros. La resta, es reparteixen entre Tarragona (8,1 milions), Barcelona (6,2 milions) i Girona (5,2 milions d'euros).

L'asseguradora ja ha abonat prop del 90% dels pagaments als productors assegurats pel danys registrat l'any passat a les seves explotacions. En concret, Agroseguro ja ha fet efectiu el pagament de més 59,5 milions d'euros.