Alba Jussà farà estades amb persones amb discapacitat intel·lectual als habitatges que gestionarà a la Pobla de Segur

Pla general de l'edifici on estan ubicats els dos pisos que Alba Jussà gestionarà per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Pobla de Segur. Imatge del 20 de desembre del 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla general de l'edifici on estan ubicats els dos pisos que Alba Jussà gestionarà per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Pobla de Segur. Imatge del 20 de desembre del 2021. (Horitzontal)

Foto: ACN

 La cooperativa Alba Jussà oferirà un servei d'habitatge i acompanyament a la vida independent per a persones amb discapacitat intel·lectual (igual o superior al 33%) al Pallars Jussà. La jornada de portes obertes celebrada dissabte va tenir molt bona acollida i una vintena de persones s'han interessat pel projecte.

Amb l'objectiu que els usuaris coneguin bé el servei abans de decidir-se, aquest gener organitzaran estades per les persones interessades. David Marchal, coordinador de salut mental d'Alba Jussà, ha explicat que ofereixen el servei en detectar un interès per part dels usuaris i de les seves famílies. Hi haurà cabuda per a 6 persones i està ubicat a la Pobla de Segur.

Aquest projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de la Pobla, neix de la necessitat detectada a la comarca després que persones i famílies manifestessin diversos motius. Per una banda, la voluntat d'algunes d'elles d'emancipar-se del nucli familiar amb els suports necessaris i per una altra, la preocupació de les famílies envers el futur dels seus fills o familiars quan ells no hi siguin o no puguin seguir sent un suport.

Aquesta Llar Residència serà la primera i única en les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça i s'ha creat per "millorar la qualitat de vida de les persones d'aquestes comarques", ha dit Marchal. Es tracta d'un equipament públic d'acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent.

Aquest servei d'habitatge vol fugir del model rígid que s'ha ofert fins ara i apostarà per un model centrat en les persones. Aquells usuaris o famílies interessades en aquest servei es poden adreçar a Alba Jussà.