Alba ofereix als joves un voluntariat a l'entitat com a eina de transformació social

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Les llargues vacances d'estiu fan que molts joves busquin propostes per entretenir alhora que aprenen. Cada vegada són més els que aposten per dedicar part de les seves vacances al voluntariat. El Grup Alba de Tàrrega va detectar un increment de sol·licituds de joves que volien aportar el seu granet de sorra als projectes socials de l'entitat en benefici de persones amb especials dificultats i amb risc d'exclusió.

Per aquest motiu, fa tres anys l'entitat va decidir impulsar un programa setmanal propi de voluntariat que, sota el nom de I am a changemaker, ofereix als joves d'entre 14 i 17 anys la possibilitat d'introduir-se al món del voluntariat com a eina de transformació social. La iniciativa ha començat aquesta setmana i està previst que durant el mes de juliol passin per les instal·lacions d'Alba més de mig centenar de joves.

La responsable del grup de voluntari Amics d'Alba, Judit Garriga, ha explicat que els participants dediquen quatre hores diàries a una formació d'introducció al voluntariat i col·laboren amb els diferents serveis d'Alba, des del obrador de galetes El Rosal, el projecte artístic Artis o els manipulats per a empreses, entre d'altres, a més d'ajudar en els casalets d'estiu i de treballar els valors en dinàmiques de grup. També realitzen tallers en anglès liderats pels voluntaris europeus d'Alba per conèixer iniciatives de voluntariat internacional i l'experiència de  voluntaris en actiu de l'entitat. A més, coneixen les diferents entitats de Tàrrega i com poden col·laborar-hi.

Per la seva part, els joves participants valoren molt positivament l'experiència i asseguren que els ajuda a ser millors persones.