Àlex Susanna i Josep Minguell redescobreixen al pintor Jaume Minguell en el centenari del seu naixement

Foto: Arxiu Minguell.

El crític d’art i gestor cultural Àlex Susanna i el pintor de murals al fresc Josep Minguell redescobreixen en un duel a Jaume Minguell Miret (Tàrrega, 1922-1991). La figura d’aquest autor ha passat més aviat desapercebuda a pesar de la seva notable col·lecció de pintures sobre tela i de ser considerat un dels muralistes catalans més rellevants del segle XX. L’activitat forma part de l’exposició itinerant La mirada del pintor, impulsada amb motiu del centenari del naixement de l’artista targarí. El duel tindrà lloc al Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega, el dimarts 7 de juny a les 19 h.

La mostra està formada per una selecció de més d’una seixantena de quadres de l’autor, duts a terme al llarg dels més de cinquanta anys que es va dedicar de ple a la pintura. Va ser inaugurada el 28 de maig i està impulsada pel Museu Comarcal de l’Urgell - Tàrrega i per l’Ajuntament de Tàrrega i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Lleida. Posteriorment, serà emplaçada a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Museu de Lleida i al Museu Comarcal de la Noguera.

L’exposició compta amb l’edició d’un catàleg (disponible en aquest enllaç) que inclou articles de Josep Miquel Garcia, Àlex Susanna i Bernat Puigdollers, així com un recull dels textos dels diferents escriptors, poetes i crítics d’art que van acompanyar a Jaume Minguell al llarg de la seva trajectòria: Pedro Caravia, Alfonso Costafreda, Jaume Ferran, P. Abat Cassià M. Just, Ramon Novell, Josep M. De Sucre, Guillem Viladot, etc.

Josep Minguell farà una visita guiada a l’exposició el 10 de juny a les 19h. La mostra es podrà visitar fins al 25 de setembre de 2022 a les sales d’Exposicions Temporals del Museu Comarcal de l’Urgell - Tàrrega.