Algerri organitza la 2a cronoescalada a l’Ermita de Cérvoles i la 3a Marxa BTT Secans de la Noguera

Foto: Diputació de Lleida.

La 2a cronoescalada a l’Ermita de Cérvoles i la 3a Marxa BTT Secans de la Noguera se celebrarà els dies 2 i 3 d’abril. L'activitat, amb sortida i arribada al municipi d’Algerri, transcorrerà pels municipis d’Algerri, Ivars de Noguera i Os de Balaguer.

La cronoescalada fins a l’Ermita de Cérvoles, de 10 km i 400 metres de desnivell positiu, s’iniciarà a les 10 hores del dia 2 d’abril, sota l’organització del Club Esportiu Gessers d’Algerri, i sortides de participants cada 30 segons.

En aquest sentit, es vol assolir l’èxit de la primera edició, segons va explicar Miquel Plensa, alcalde d’Algerri i president del Consell Comarcal de la Noguera, que va recordar que és la primera cursa d’aquestes característiques que es fa en el sector de la BTT a Catalunya. Va destacar la gran qualitat dels participants, especialment a la cronoescalada. Seguint aquesta argumentació, Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa d'Os de Balaguer,  va destacar que “estem molt contents perquè està passant la pandèmia i segueixen activitats com aquesta”.

El dia 3 d’abril, se celebrarà la Marxa, que no té caràcter competitiu i que comptarà amb tres recorreguts: un de curt, de nom ‘L’Àguila’, de 16 km i un desnivell acumulat positiu de 300 metres, per fer en família i gaudir dels Secans de la Noguera; un de mitjà, de nom ‘La Guineu’ de 39 km i 1.100 metres de desnivell acumulat, amb una traçada amb un 50% de corriols; i un de llarg, de nom ‘La Cérvola’, de 70 km i 2.090 metres de desnivell acumulat, que enguany, segons apunta Maurizio Satorri, comptarà amb un 45% de corriols, trialeres i pujades tècniques de pedra i “es pot considerar dura”.

El recorregut portarà els corredors a passar, en dues ocasions, per l’Ermita de Cérvoles (771 metres), una vegada pel cim de Picons d’Os (986 metres) i una més per Salita del Burro (681 metres). A més, hi haurà tres punts d’avituallament.

Les sortides de cada itinerari estan previstes a les 8.30 hores, la de ‘La Cérvola’; a les 8.35 hores, la de ‘La Guineu’, i a les 9.00 hores, la de ‘L’Àguila’. Entre totes les competicions s’espera arribar als 300 participants.