Aquest cap de setmana arriba el Carnestoltes del Congre a Balaguer

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

La ciutat de Balaguer ultima els detalls per a l’edició 2023 del Carnestoltes del Congre. En aquesta edició es recuperen aspectes de la festa que s’havien hagut d’ajornar durant la pandèmia, i que es podran tornar a dur a terme sense restriccions.

L’edició d’enguany començarà el dissabte 18 de febrer al matí amb el Tast d’olla de congre, a partir de les 12.30 h a la plaça del Mercadal. Aquesta activitat s’organitza des de l’associació Dona Rural, les quals continuaran elaborant l’olla amb la recepta original del cuiner balaguerí Josep Maria Morell.

La festa seguirà a la tarda a les 17.30 h amb la concentració de comparses, disfresses i animació al carrer Noguera Pallaresa. Des d’allà la Rua Jove iniciarà el recorregut fins a la plaça del Mercadal, acompanyats del Rei i la Reina Carnestoltes, i amb el ritme del grup de batucada Bandelpal. Tot seguit, a partir de les 18.30 h, se celebrarà el concurs de Ball de Comparses a la plaça del Mercadal, amb els DJ’s Joan Valentí i Oriol Garcia. I a partir de les 21 h es farà l’entrega dels premis als balls de comparses més originals.

A la nit, a partir de les 23.30 h al pavelló Molí de l’Esquerrà, se celebrarà el Ball de disfresses amb el grup Florida, i els DJ’s Anna Gisbert i Hèctor Ortega.

L’endemà diumenge dia 19 serà el torn dels més petits amb la Gran Rua Infantil. La concentració de carrosses i disfresses serà al carrer Noguera Pallaresa a les 11.30 h, per iniciar el recorregut fins a la plaça del Mercadal, tot animat per Bandelpal i pel grup de percussió de l’Escola de Música Municipal de Balaguer. Un cop la rua arribi a la plaça, hi haurà el grup d’animació infantil Disco Pinky, i tot seguit es farà l’entrega de premis del concurs de carrosses, remolcs i comparses en modalitat infantil.

Des de la Paeria s’anima la ciutadania a gaudir d’una festa que enguany recupera el seu format habitual.