Aragonès rebaixa la tensió amb Lambán durant la visita a Castelló de Farfanya

Foto: Marina Rúbies.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar la capital de la Noguera i el poble de Castelló de Farfanya, durant el marc de la visita que hauria d'haver contemplat una reunió sobre els Jocs Olímpics d'Hivern amb Lambán, cap de govern de l'Aragó.

Durant la visita a Balaguer, va reunir-se amb el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i altres autoritats. Després, van desplaçar-se fins a les instal·lacions de l'Associació Estel, on van conèixer de primera mà els projectes que duen a terme. Va culminar la visita desplaçant-se a Castelló de Farfanya, on el president va saludar als membres del consistori, encapçalats per l'alcalde, Omar Noumri.

Posteriorment, va dur a terme una atenció a mitjans on va voler rebaixar la tensió amb el cap del govern d'Aragó. "La manera de tirar endavant els Jocs d'Hivern és no fer més gran una polèmica que no hauria d'haver existit", va dir Aragonès divendres al migdia. L'endemà que Lambán suspengués la reunió prevista amb Aragonès per a avui, el president de la Generalitat es va obrir a una trobada amb el seu homòleg, en cas que aquest "canviï de criteri". Aragonès va remarcar que cal aprofitar el "potencial" de Catalunya al capdavant de la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2030, i va insistir en la "sostenibilitat" del projecte.

"Els Jocs poden ser una oportunitat si es fan tenint en compte el territori", va destacar Aragonès, que va insistir a defensar que tots els projectes siguin "sostenibles" i tinguin en compte "el pes del territori" i la seva ciutadania.

Aragonès va voler rebaixar el to amb Lambán i no afegir "més llenya la foc". De fet, el president de la Generalitat es va mostrar "disposat" a reunir-se amb el cap de l'executiu d'Aragó si aquest "canvia de criteri".

Ara bé, el dia anterior, el president de la Generalitat va acusar el cap de l'executiu de l'Aragó d'"irresponsable", segons fonts consultades per l'ACN. Aragonès trobava ahir "incomprensible" les "gesticulacions i sobreactuacions" del seu homòleg, alhora que remarcava que la Generalitat manté els seus plans de cara als Jocs d'Hivern.