Arrenca la segona edició de ‘Catalunya Rural Hub’, per arrelar el talent digital i combatre el despoblament

Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La segona edició del projecte ‘Catalunya Rural Hub’ ha arrencat aquest matí a Tremp amb la presentació del calendari d’execució, les novetats i l’obertura del període d’inscripcions per als professionals digitals que hi vulguin participar.

L’acte de presentació s’ha fet a Tremp, un dels municipis que acollirà aquesta segona edició junt amb la comarca de la Ribera d’Ebre.

Aquest projecte consisteix a atreure professionals de l’àmbit digital a zones rurals i poc poblades de Catalunya amb l’objectiu últim d’afavorir-hi l’arrelament del talent, combatre el despoblament i dinamitzar l’economia d’aquests territoris. La iniciativa s’inscriu en el marc de l’aliança Barcelona Digital Talent, que busca fomentar el desenvolupament de la nova economia digital arreu de Catalunya i alhora impactar positivament en el teixit productiu, comercial i econòmic de tot el territori.

En aquesta edició, un total de 30 professionals digitals tindran la possibilitat de convertir-se en remote workers durant una setmana des de les seus d’enguany: la Ribera d’Ebre i Tremp, al Pallars Jussà.

Les inscripcions per poder optar a una d’aquestes places ja estan obertes a través del web de Barcelona Digital Talent. S’hi poden inscriure professionals autònoms, treballadors/es d’empreses del sector TIC i personal de l’administració pública. Per a la selecció es tindran en compte criteris com ara el gènere (es busca representativitat d’ambdós); l’edat (es promou la multiplicitat de perfils en diferents moments vitals); i el col·lectiu al qual pertanyen (per garantir la varietat de tipologies d’empresa i el rol dels participants en aquestes).

La primera de les tres estades de 10 professionals tindrà lloc a Tremp del 23 al 27 de maig. Les següents seran a la Ribera d’Ebre del 30 de maig al 3 de juny i del 13 a 17 de juny. Els participants disposaran, gratuïtament, d’allotjament, d’un espai de coworking i d’un pla d’activitats que els permetrà conèixer l’entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat que hi estableixin relacions personals i professionals.

La inauguració d'avui ha comptat amb la participació de Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital i portaveu de Barcelona Digital Talent. També hi han intervingut Josep M. Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, i Jesús Álvarez, vicepresident primer i conseller responsable de l’àrea TIC del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Aquesta nova edició del Catalunya Rural Hub suposa l’extensió del projecte iniciat ara fa un any pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona.