Arriba la 7a edició del GarGar, el festival de murals i art rural de Penelles

Marina Rúbies.

Un any més, torna el GarGar Festival de Murals i Art Rural de Penelles, assolint la seva setena edició aquest cap de setmana, del 30 d'abril a l'1 de maig.

Enguany, es comptarà amb un cartell que suma més de quinze artistes del territori i d'arreu. També hi haurà tallers per adults i infants durant tot el cap de setmana a la Fira d'artistes a la zona de la Plaça Major, amb artesans i amb diversitat de productes de creació manual, a mans d'EstampArt; i amb dos escenaris musicals fixes i propostes itinerants.

En homenatge a la dona dins de la il·lustració catalana, el festival compta amb la participació de Roser Capdevila (Barcelona, 1939) com a convidada il·lustre. Prolífica i guardonada il·lustradora, especialment coneguda com a autora de Les Tres Bessones i autèntica pionera en el camp de l'audiovisual català, Capdevila realitzarà una petita intervenció mural, el migdia del dissabte 30 d'abril.

Durant el certamen i de forma continuada, es projectaran capítols de la sèrie La pell dels murs, dedicats a artistes amb obra a Penelles com la Marina Capdevila, Lily Brick, Jorge Rodríguez Gerada i Mina Hamada/Zosen Bandido. També s'estrenarà Wataru Meguru, un documental dirigit per Germán Rigol que retrata el viatge d'aquesta parella artística al Japó.

El festival també dona espai a l'exposició Tenim molt a dir, forjada per cartells que donen veu a una generació, de la mà d'Isabel Elias, alumna de 2n d'ESDAP a l'EA Ondara; i l'exposició Textura a l'Oficina de Turisme d'Oriol Roura i Palouzié, que presentarà una mostra de la seva obra.

Dins del marc del festival s'acollirà la presentació de Padrines amb una taula rodona sota el títol Art, memòria i maternitat. L'activitat comptarà amb la presència de Mariona Visa, guionista del còmic, Clara-Tanit Arqué, directora gràfica del còmic, Joana Soto, directora editorial de Pagès, i Anna Giribet, directora de FiraTàrrega.

En aquesta edició es presentarà un nou projecte social a Penelles, Binòmica, que és una entitat que organitza i realitza activitats adreçades a col·lectius en risc d'exclusió social i que compta amb la col·laboració de l'Associació l'Estel de Balaguer.

El seu projecte Binomic.cat inclou un espai de creació artística per a persones amb diversitat funcional, que llençarà una marca de samarretes solidàries sota el nom de Nomika. Es podrà descobrir a l'Espai D, on l'estand de venda de samarretes, cervesa La Vella Caravana, l'espai d'Enbé i diferents intervencions artístiques. El dissabte 30 d'abril, l'artista Slimart realitzarà una obra in situ que se sortejarà a benefici de l'associació.