Avui comença el Gran Recapte d'Aliments, que manté els donatius virtuals

Foto: Diputació de Lleida

Avui comença el Gran Recapte d’Aliments a Lleida 2021, una iniciativa de caràcter benèfic, que per segon any consecutiu, canvia la tradicional recollida física d’aliments per una a través de donacions virtuals de diners entre els dies 19 i 27 de novembre. Tot i que, entre el 19 i 20 de novembre, els voluntaris estaran als supermercats per dinamitzar els donatius.

Així, tal com ja va passar el 2020, se substituiran les habituals caixes per recaptar aliments a les entrades dels supermercats, per donacions virtuals de diners a les caixes dels establiments o bé a través del web del Banc dels Aliments, on es podran fer les aportacions. A més, es manté el canal de pagament Bizum, que, amb el codi 33596, pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli. Es podran fer donatius online a la web fins a l’11 de desembre.

La gran novetat d’enguany és la incorporació del petit comerç a la xarxa de punts de donació d’aliments. A més, s’ha creat una app que permet digitalitzar tot el procés de donació i permet, en només tres clics, fer una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Aquestes donacions queden enregistrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri.

Un cop finalitzada la campanya, amb els fons recollits s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics, com ara llet, oli, llegums o conserves.

Malgrat que no hi haurà punts de recollida d’aliments als supermercats, sí que hi haurà voluntaris els dies 19 i 20, tot i que la seva finalitat serà la d’informar els clients de com poden fer les seves donacions, ja sigui comprant bons d’entre 1 i 50 euros, o bé fent aportacions per la quantitat que vulguin directament a la caixa dels supermercats. En total, es necessiten prop de 1.000 voluntaris que estaran repartits en supermercats i mercats, tot i que els inscrits, fins ara, no superen els 500. Per registrar-se com a voluntari es pot fer al web.