Balaguer celebra el Dia Mundial de la Poesia amb "Poemes de capçalera" amb Sílvia Comes

Cartell: Paeria de Balaguer.

El dilluns dia 21 de març tindrà lloc a la Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb l'espectacle "Poemes de capçalera" amb Sílvia Comes, cançó i guitarra.

Sílvia Comes és una cantautora, una trobadora contemporània que posa música i canta els versos dels seus poetes favorits. Una tria que commou per la intensitat de la seva posada en escena i el sentiment que desprenen els seus poemes cantats en forma de petits homenatges a poetes com Gil de Biedma, Espriu, Vinyoli, Cernuda, Felícia Fuster, Gabriel Ferrater i Gloria Fuertes, entre altres.   

L'entrada per aquesta activitat, que es farà a la mateixa biblioteca a 2/4 de 8, és gratuïta. El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Amb aquesta iniciativa, la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO proposen convertir el Dia Mundial de la Poesia en una gran festa de la paraula i de les lletres.

Ràdio Balaguer se suma un any més a aquesta celebració, i en col·laboració amb la Biblioteca Margarida de Montferrat, el dilluns vinent es farà cada hora en punt la lectura en diferents idiomes del poema “Si puc”, del reusenc Gabriel Ferrater, de qui enguany es commemora el centenari del naixement i el cinquantenari de la seva mort.

El poema ha estat escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO que enguany celebra la quinzena edició. Aquestes lectures del poema amb: alemany, anglès, àrab, aranès, castellà, francès, grec, italià, portuguès, romanès, rus, ucraïnès, wòlof i xinès, es podran trobar també penjades al podcast de la ràdio.