Balaguer manté la cavalcada de Reixos i n’extrema les mesures de seguretat

Foto: Paeria de Balaguer

Els Reixos arribaran el 5 de gener a la ciutat de Balaguer. La Paeria ja ultima els preparatius de la cavalcada de Reixos i s’adapta a les noves restriccions per tal de mantenir la festa amb totes les mesures de seguretat.

Com ja s’havia anunciat fa unes setmanes, aquest any Melcior, Gaspar i Baltasar faran la seva arribada a l’església del Sagrat Cor de Balaguer a 17.30 h i d’allí iniciaran el seu recorregut fins a la plaça Mercadal passant pel carrer Barcelona i el passeig de l’Estació.

És a la plaça Mercadal on es viurà el canvi principal respecte edicions anteriors. Per tal de garantir la distància de seguretat i que no es formin cues en un espai tancat i amb poca ventilació, els organitzadors han traslladat els parlaments al centre de la plaça i s’elimina la recepció als infants al vestíbul de la casa de la Paeria per minimitzar les aglomeracions.

Aquest és el primer any que els assistents podran gaudir de tots els personatges que formen part de l’imaginari que la Paeria està desplegant des del 2018 i que vol donar caràcter propi a la festa, recuperar tradicions i donar el protagonisme a la cultura popular i a la participació de la ciutadania. Missatgers, Carboners, Llamineres, la Pipa o el Sereno acompanyaran a Reixos i Patgesses per viure una Cavalcada més diversa i amb més presencia de voluntariat.

Des de l’organització recorden que fins el 2 de gener tothom que ho desitgi es pot apuntar a formar part del grup de Missatgeres i Carboners i es fa una crida a la responsabilitat individual del públic assistent.