Balaguer prepara una gran festa pel Carnestoltes del Congre amb diverses novetats

Redacció | Foto: Twitter Ràdio Balaguer

La ciutat de Balaguer celebrarà els pròxims dies 18 i 19 de febrer el Carnestoltes del Congre amb algunes novetats, i amb la intenció de recuperar el format tradicional de la festa que es portava fent en les últimes edicions.

El Carnestoltes començarà el dissabte a 2/4 d’una del migdia, quan es farà un tast d'olla de congre gratuït durant el mercat a la plaça del Mercadal. L’elaboració d’aquest plat serà a càrrec de l’Associació Dona Rural, recuperant aquesta tradició de la ciutat de Balaguer, on el congre era el protagonista culinari de les taules durant aquestes dates.

A la tarda, a partir de 2/4 de 6 començarà la RUA JOVE!, amb la que es concentraran totes les comparses, disfresses i animació al carrer Noguera Pallaresa. Seguidament, es dirigiran a la plaça del Mercadal on enguany es recupera el “Concurs de ball de comparses”. Un concurs en el qual els grups participants hauran de demostrar el seu talent dalt de l’escenari, això sí, ben disfressats. El jurat professional valorarà la seva vestimenta, l’originalitat en la posada en escena, la coreografia, entre altres habilitats especificades en les mateixes bases del concurs.

Aquest concurs de ball de comparses s’iniciarà un cop arribada la rua a la plaça del Mercadal, on enguany també com a novetat, tindrà lloc el Concurs de disfresses individual i parella.

A la nit, a 2/4 de dotze del mateix dissabte tindrà lloc el Concert de Nit amb el grup de versions FLORIDA i els DJs Anna Gisbert i Hèctor Ortega, al pavelló Molí de l’Esquerrà, amb l’entrada gratuïta.

El diumenge al matí es realitzarà la Gran Rua Infantil, que anirà des del carrer Noguera Pallaresa fins a la plaça del Mercadal, on també es durà a terme el concurs de carrosses, vehicles a remolc i disfresses de comparses infantil. La rua infantil acabarà amb un espectacle d’animació a càrrec de Disco Pinky, amb la corresponent entrega de premis.

En aquest acte s’entregaran més de 4.500 euros amb premis, a més de les diverses activitats per a totes les edats que enguany es recuperen en un Carnestoltes del Congre que espera recuperar la disbauxa i la participació de la ciutadania.

.

Les bases de les diferents modalitats de concursos, premis i formularis d’inscripció es poden consultar a carnestoltes.balaguer.cat.