Balaguer projecta una nova ampliació al rocòdrom municipal

Foto: Paeria de Balaguer.

Balaguer ha donat inici a un nou projecte d’iniciació a l’escalada per a infants. El conveni de col·laboració entre la Paeria de Balaguer i el Centre Excursionista de Balaguer per la gestió i dinamització del rocòdrom municipal, ha continuat evolucionant i ha fet un nou pas per avançar en l’optimització d’aquest equipament que és tot un referent a les comarques de ponent.

La secció d’escalada del centre excursionista de Balaguer compta amb gairebé un centenar de socis. La Paeria preveu que augmentarà la seva base social i esportiva amb joves escaladors que prendran la iniciativa d’una escola d’escalada en la qual es donaran els primers referents tècnics, de seguretat i de material per iniciar-se en aquest món.

Els responsables del projecte han explicat que durant els mesos vinents s’ampliarà el rocòdrom i que la voluntat de la Paeria és apostar per aquelles pràctiques esportives que es poden desenvolupar als espais naturals de la comarca, com l’escalada o el piragüisme.

D’aquesta manera, Balaguer s’especialitza en l’escalada. Des de l’Àrea d’Esports i l’Àrea de Turisme de la Paeria afirmen que s'està apostant perquè la ciutat esdevingui un referent d’aquest esport, donant-lo a conèixer a les escoles locals i mostrant els atractius naturals de la comarca als visitants. La capital de la Noguera compta amb moltes zones d’escalada reconegudes a escala mundial a escassos kilòmetres.