Bona acollida de la primera jornada de vacunació a adolescents de 12 a 15 anys

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Salut ha començat aquest dimecres a administrar la vacuna contra la Covid a adolescents de 12 a 15 anys. Entre els primers punts per a aquesta franja d'edat hi havia l'Espai MerCAT de Tàrrega on la infermera responsable del pla de la vacunació Covid a la Regió Sanitària de Lleida, Eloïsa Setó, ha qualificat l'obertura de la vacunació a aquesta franja d'edat com una "molt bona notícia i una alegria" i ha revelat que "era un objectiu que ja teníem marcat per tal que aquesta franja d'edat pugui començar el curs escolar amb un bon nivell d'immunitat i les dues dosis administrades".

Segons Setó, en la primera jornada, l'acollida ha estat molt bona, "hem tingut algun problema d'accessibilitat a la pàgina web, està molt col·lapsada", fet que ha atribuït a què és una franja d'edat "molt digital", de manera que "aquest col·lapse respon a un gran nombre de persones pendents d'agafar cita".

Setó ha informat que a la Regió Sanitària de Lleida hi ha dosis disponibles en tots els punts de vacunació i en totes les Àrees Bàsiques de Salut (ABS). Està previst que des de Salut enviïn un SMS a les famílies tot i que Setó els va demanar "no esperar, entrar al web i demanar hora per vacunar-se, ja que és determinant que aquests adolescents tinguin accés a la vacuna per als nuclis familiars (on ja tenim els avis, els pares, els oncles i els germans vacunats i ara aquesta franja d'edat) i també per a la immunitat de grup ja que amb la variant Delta el 70% se'ns està quedant una mica just". Setó ha afegit que ja havia adolescents de 12 a 15 anys vacunats, persones amb un risc Covid molt elevat per patologies associades.

La primera jornada d'aquesta franja al punt de vacunació de l'Espai MerCAT de Tàrrega va transcórrer amb normalitat i no s'han generat cues en cap moment. Els adolescents consultats han afirmat que tenien moltes ganes de vacunar-se, les mateixes que tenien els pares i les mares que els han acompanyat.