BonÀrea Corporació invertirà enguany 140 milions d'euros i obrirà o ampliarà 40 botigues

BonÀrea Corporació té previst invertir 140 milions d'euros aquest 2022, un 8% més respecte a l'exercici anterior. Així s'ha informat després de la Junta General d'Accionistes de bonÀrea Corporació celebrada ahir dijous, on es van aprovar els Comptes Anuals i l'Informe de Gestió, que van presentar el president, Jaume Alsina, i el conseller delegat, Ramon Alsina.

Així mateix, enguany es destinaran 40 milions per obrir 20 botigues bonÀrea noves, ampliar-ne 20 més per convertir-les en supermercat i obrir el nou Cash&Carry de Lleida ciutat. La Junta també ha acordat mantenir el dividend en els 20 euros per acció així que repartirà 17 milions d'euros entre els 4.132 accionistes, la qual cosa representa el 26% del resultat net de l'exercici.

La junta d'accionistes de bonÀrea Corporació va aprovar aquest dijous els comptes de 2021, amb una xifra rècord de 130 milions d'euros d'inversions i de 2.250 milions d'euros de vendes, la qual cosa suposa uns augments del 28% i del 13,4% respecte a l'any anterior.

Per altra banda, els resultats nets van ser de 65,5 milions d'euros i el cash-flow net de 106,8 milions d'euros, una disminució del 15% i 9% respectivament a causa de l'encariment dels productes energètics i les matèries primeres que no es van carregar totalment als preus dels productes comercialitzats a les botigues, sinó assumint una reducció dels marges.

Per altra banda, aquest 2022 també es preveu obrir entre 4 i 5 benzineres noves, que se sumaran a les 60 actuals i s'invertiran 25 milions al centre alimentari de Guissona. Pel que fa al centre alimentari a Épila, s'hi destinaran uns 60 milions d'euros per acabar diverses naus. Aquest és el projecte empresarial més gran de bonÀrea i permetrà també tancar a l'Aragó tot el cicle productiu.