Cancel·lada la Caminada entre cendres per conscienciar sobre els incendis de la séquia del Canal d'Urgell 

Banqueta del Canal d'Urgell

Foto: Marina Rúbies.

Donades les altes temperatures anunciades per aquest dissabte, la Plataforma Canal Viu ha decidit "per responsabilitat" cancel·lar la Caminada que estava programada a la 3a séquia del Canal d’Urgell, entre les poblacions de Bellvís i el Palau d’Anglesola.

La Plataforma Canal Viu, junt amb les entitats locals de La Banqueta del Palau i La Banqueta de Bellvís i els Arcs havia organitzat per aquest dissabte 21 de maig una caminada per la 3a sèquia del Canal d’Urgell.

Concretament, al tram que uneix les poblacions de Bellvís i el Palau d’Anglesola. Aquest tram molt afectat pels incendis intencionats del mes de febrer passat, fet pel qual la plataforma reclama mecanismes d'urgència per frenar aquesta mena d'atacs.

La marxa va ser batejada com a Caminada entre Cendres, perquè té la intenció de mostrar els efectes dels incendis que han patit els arbres, entre altres atacs, i sensibilitzar a la població en la protecció i cura d’aquests espais verds. Tal com afirma la plataforma: "tothom hauria de veure les cendres, aquelles que deixen els humans inconscients, aquells que haurien de prendre consciència d'aquests fets".