Canal Viu clou les seves jornades a la Necròpolis d'Almenara

Foto: Plataforma Canal Viu.

Aquest dissabte 25 de juny, amb la visita a la necròpolis d'Almenara, s'ha dut a terme la darrera de les quatre jornades "El Món Ibèric i el Canal d’Urgell" organitzades per la Xarxa d'Entitats Locals de la Plataforma Canal Viu.

A 2/4 de 10 del matí, unes 25 persones s'han reunit al pas del canal d'Urgell en una zona propera del jaciment, on han pogut veure elements per a la protecció de la fauna. Han continuat la seva ruta tot dirigint-se cap a la necròpolis que es caracteritza pels seus túmuls plans, unes construccions funeràries de planta circular i poca alçada on s'hi han trobat urnes amb restes òssies.

L’Òscar i l’Andreu, arqueòlegs de l'empresa Iltirta Arqueologia han explicat als assistents de la jornada els treballs que han realitzat fins al dia d'avui i per on continuaran aquest mateix estiu amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt.

Des de la Xarxa d’Entitats locals de la Plataforma Canal Viu  han organitzat aquestes primeres jornades amb la voluntat d’unir la riquesa patrimonial i cultural amb l’entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell.

Segons comunica la Plataforma Canal Viu, les quatre jornades han estat molt ben valorades pels assistents. També han avançat que treballen ja en unes segones per l'any vinent, "doncs és molt el patrimoni per descobrir al voltant dels canals d'Urgell".