Castelldans tindrà un nou accés a l'AP-2 i Artesa de Lleida n'estudiarà la viabilitat

Text: Oriol Bosch (ACN) / Foto: Diputació de Lleida.

 L'AP-2 tindrà un nou enllaç a l'altura de Castelldans i se n'estudiarà altre a Artesa de Lleida, en un punt on s'ha de veure si ambientalment és possible.

Ho va anunciar el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, després de la primera reunió de treball amb el Govern i la Diputació de Lleida. El nou enllaç es començarà a construir l'any que ve, tindrà un cost de 5,6 MEUR i servirà 6.000 vehicles al dia. D'altra banda, en uns nou mesos també podria ser una realitat la construcció d'una gran rotonda a l'accés a l'autopista des de Lleida, on hi havia les cabines de pagament. D'aquesta manera es vol millorar la permeabilitat d'aquest punt i l'accés a la C-12.

La reunió de treball és fruit d'un acord de la darrera comissió bilateral Generalitat – Estat, on es va abordar el projecte de nous accessos que la Diputació de Lleida va redactar després de l'alliberament de peatge de l'AP-2 A més dels accessos de Castelldans i Artesa de Lleida. Aquest projecte també preveia fer-ne de nous a Sudanell i Seròs, a més a més de millorar el ja existent de Soses. Flores va indicar amb relació a aquests tres, que de moment "cal veure la seva funcionalitat" i què aportarien, però en qualsevol cas ha assegurat que ho analitzaran. Respecte a Soses, va afegir que ara mateix, aquest punt actua com a "bypass" amb l'A-2 i que han passat a utilitzar-lo 2.000 camions al dia que abans no ho feien. Per això, ha indicat que cal veure com es fa la millora, perquè ha deixat de tenir una "funció local".

Respecte a l'accés per Artesa de Lleida, al Segrià, Flores va dir que està clar que és una necessitat, però que ara com ara cal veure quina és la seva viabilitat mediambiental, ja que es troba al voltant de la zona protegida per la ZEPA de Mas de Melons. En el cas del de Castelldans, el secretari va assegurar que en les setmanes vinents es licitarà el projecte constructiu i les obres s'iniciarien el 2023.

Flores també va explicar que el ministeri està treballant amb un estudi informatiu per fer un desdoblament de l'N-240 entre les Borges Blanques i Lleida. Hi ha algunes opcions damunt la taula, però abans de fer una informació pública, va assenyalar que el volen compartir amb el territori i consensuar quines són les millors opcions.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va valorar positivament la resposta del ministeri i va assegurar "es fa un pas molt important". En aquest sentit, es va emplaçar a continuar fent feina en la resta de propostes que ara no han estat contemplades i ha dit que se li haurà de donar més tombs.

Per la seva banda, el secretari d'Infraestructures del Govern, Isidre Gavín, va dir que des de l'executiu també valoren molt positivament la reunió del grup de treball i el fet de poder avançar "de forma compartida". Així mateix, també va remarcar la necessitat de fer actuacions a l'N-240 pel fet que és la via que connecta amb el Pla d'Urgell i també perquè en un futur estarà al costat del polígon de Torre Blanca.