Castelldans tindrà una borsa d'habitatges buits del municipi

Les Garrigues continua impulsant la seva campanya de sensibilització per conscienciar als propietaris de la necessitat de posar aquelles cases o habitatges inhabitats a disposició de joves i nouvinguts. Després que el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Oficina Jove de la comarca presentessin aquest dissabte la campanya de sensibilització ‘Arrelem les persones i repoblem les Garrigues’, Castelldans anuncia que també crearà una borsa d'habitatges buits.

Així, l'Ajuntament de Castelldans crearà una borsa d’habitatges buits del municipi, per tal que aquelles persones incloses dins el Plan Estatal para el Acceso a la Vivienda 2022-2025 puguin llogar o comprar pisos o cases a Castelldans.

Anirà dirigit a persones amb pocs recursos i persones en situació d’especial vulnerabilitat, que podran accedir a les ajudes de l’Estat. També es dirigirà als joves de fins a 35 anys, que podran rebre ajudes al lloguer i per l’adquisició de l’habitatge habitual i permanent, en ser Castelldans un municipi de menys de 10.000 habitants.

L’Ajuntament també sol·licitarà les ajudes per a la rehabilitació procedents de fons europeus per tal de condicionar els antics pisos dels mestres i facilitar el lloguer social d'aquests, o per lloguer a petites empreses. Aquests pisos que tradicionalment eren habitats pels mestres i les seves famílies, fa més de deu anys que estan deshabitats.