Castellserà recorda les víctimes de la pandèmia amb el delegat del Govern a Lleida

Foto: Delegació del Govern a Lleida.

Ahir, diumenge 13 de març, la vila de Castellserà va dur a terme un acte en record de les víctimes de la pandèmia, organitzat per L'Esclat-Associació de dones de Castellserà i l'Ajuntament del municipi. 

L'acte es va celebrar en una zona recentment arbrada del municipi. Van assistir-hi l’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, regidors i regidores del municipi, representants de L’Esclat-Associació de dones de Castellserà i veïns i veïnes de la població. Durant l'acció, es van col·locar plaques als arbres i es va dur a terme una plantada simbòlica d’un arbre en memòria de les víctimes de la pandèmia. Alguns alumnes de l’Escola de Música de Castellserà van interpretar un parell de peces musicals.

L'acte també va comptar amb la presència del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, que es va referir als molt nombrosos casos en què víctimes difuntes per causa de la Covid-19 no es van poder acomiadar dels seus éssers estimats, sense haver tingut un funeral. I a l’inrevés, familiars de víctimes que no van poder dir adéu als seus difunts i difuntes, en els mesos més durs del confinament. “Una deshumanització de la mort que en moltes ocasions ha fet més difícil el procés de dol”, va afirmar.

Al mateix temps, el delegat va voler fer un reconeixement a les persones que van estar en primera línia durant la pandèmia, bé treballant com a professionals en tots els serveis essencials que van desenvolupar una tasca de servei o suport, bé col·laborant de manera solidària i altruista. “No sols recordarem víctimes mortals que la Covid-19 ha deixat, sinó que per sempre més també mostrarem respecte i agraïment a totes les persones que, en moments difícils, malgrat la por i el desconcert, van intentar fer la vida dels altres una mica més fàcil”, va manifestar Solé.