Celler Montsec i La Palanca entreguen els III Premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any

Foto: Cooperativa Artesa

El Celler Montsec (l'agropecuària d’Artesa de Segre) i la revista local La Palanca van fer entrega, el passat divendres 3 de desembre, dels premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any. Un guardó que premia persones o entitats vinculades al municipi d’Artesa de Segre o bé lligades al món del vi, que han destacat al llarg de l’any, en aquesta ocasió, del 2021.

Com a novetat d’aquesta tercera edició, s’ha incorporat una nova categoria, passant de 4 a 5. Els guanyadors han estat els següents:

  • Categoria individual: Arnau París i Masip. Premiat per haver guanyat la final de la novena edició del concurs televisiu Master Chef, tot contribuint a promocionar els productes de proximitat del territori.
  • Categoria col·lectiva: CUDOS. Pels seus 25 anys d’història i sobretot per la recuperació de senders i l’organització d’esdeveniments que fomenten l’activitat física i la divulgació del territori.
  • Categoria jove: Teresa Velasco i Solé. Pel seu treball constant en els estudis, que l’han portada a obtenir la milor qualificació a les proves d’accés a la universitat el curs 2020-2021.
  • Categoria d’honor: Ramona Solé Torres. Per tota una vida professional dedicada a la docència i en defensa infatigable d’un servei educatiu públic i de qualitat i amb igualtat d’oportunitats a l’institut Els Planells.
  • Categoria Cooperatiu: Eva Galceran i Rovira, Ricard Roma i Codina i Cisco Porta i Rubió. Per ser dels primers socis a confiar i sumar-se al nou projecte Baluard de protecció i recuperació del cultiu de la vinya al Montsec, impulsat per la Cooperativa d’Artesa de Segre.

L’Espinjola’t, la festa del vi novell

EI premi rep el nom del verb Espinjolar, que és l’acció de punxar la bóta del primer vi de la collita, és a dir, la bota del vi novell. També fa referència al fet de ser el primer, d’empènyer o destacar en algun camp

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any s’emmarquen en la celebració de l’Espinjola’t, la festa del vi novell, una festa que va impulsar Celler Montsec fa dos anys, el 2019, amb l’objectiu de fer valdre el vi que es produeix en aquesta zona. Alhora, crear sinergies positives i fer de nexe d’unió entre productors locals, artesans, restauradors, elaboradors de proximitat, etc. Malauradament, enguany, la festa tampoc s’ha pogut dur a terme per les restriccions sanitàries.

Els premis Espinjolador i Espinjoladora de l’any compten col·laboració de la Cooperativa d’Artesa de Segre i l’Ajuntament d’Artesa de Segre.