Cervera adapta la Processó del Puro a la Covid amb una concentració

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Tot i la pandèmia, Cervera va mantenir ahir la Processó del Puro, recuperada el 2007, que, com a mesura de prevenció, es va convertir en una concentració al cementiri després d'una processó en grups de convivència. Un any més, una trentena de veïns van commemorar la batalla del 16 de febrer de 1875 entre carlistes i isabelins a la qual van morir 48 persones.

La Coral Infantil Nova Cervera, que l'any passat va celebrar el seu 50è aniversari, va ser l'entitat homenatjada enguany i l'encarregada de llegir el manifest centrat en un recull de poemes, música i cançons de pau. Alguns dels seus membres van llegir, entre d'altres, el text Campanar i puros de Ramon Turull i escrits d'altres autors com Si el món fos millor de Joana Raspall.

L'acte va acabar amb una audició musical de dues alumnes del conservatori de Cervera: Queralt Solé al clarinet i Aran Sala a l'acordió.

Com marca la tradició, els assistents van ser obsequiats amb un puro o un tronc de regalèssia, si bé no van poder encendre'l fins que van abandonar el cementiri.

L'alcalde, Joan Santacana, va recordar el lema de la Processó del Puro: "A totes les persones que han patit, pateixen i patiran" i va voler dedicar l'edició d'enguany a les persones que han patit, pateixen i patiran la Covid tot i que va afegir que "esperem que no per massa temps més".