Cervera inaugura la 41a Càtedra Emili Pujol amb un concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove

Foto: Jordi Prat.

Cervera va inaugurar aquest dissabte a la nit la 41a Càtedra Emili Pujol amb un concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove, que va exhaurir les més de 300 localitats disponibles del Paranimf de la Universitat de Cervera.

Entre el 16 i el 25 de juliol el certamen, en el marc del Festival Internacional de Música, acollirà un total de 12 concerts, repartits en diversos espais de Cervera, amb formats i estils diferents. També s'ha iniciat el Curs Internacional de Música que enguany compta amb més de 150 estudiants, provinents de diversos punts del país, de l'estat espanyol i de països com Alemanya, Irlanda o el Regne Unit.

Més de 300 persones van gaudir del concert inaugural de la Càtedra Emili Pujol que va anar a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i el Cor Jove, sota la batuta de Manuel Valdivieso.

El programa del concert va oferir una visió variada de la família de Bach, amb dos Magnificats –un de Johann Christian i l'altre del pare Joahnn Sebastian–, i la interpretació d'una Simfonia de Carl Philipp Emmanuel, autor d'obres que es consideren precursores del classicisme. Tres generacions, doncs, a través de tres mirades estètiques diferents.

La 41a edició d'aquest certamen acollirà un total de 12 concerts, repartits en diversos espais de Cervera, amb formats i estils diferents. Aquest diumenge, 17 de juliol, va ser el torn del guitarrista, Anders Clemens. Sota el programa 'Guitarra, tradició i modernitat', el públic podrà escoltar obres de Ferran Sor, Alexandre Tansman, Marco Smaili, Maria Camahort o Ramon Humet.

La Càtedra Emili Pujol inclou el Curs Internacional de Música, que també s'ha iniciat aquest dissabte i que es perllongarà fins el 25 de juliol. L'activitat acadèmica porta a Cervera més de 150 estudiants en dues fases. Durant aquesta primera setmana, tenen lloc les classes de guitarra, violí, viola, violoncel, contrabaix i orquestra.

D'altar banda, la Càtedra Emili Pujol també inclou la Fira de Lutiers, el certamen del sector més important del sud d'Europa, que tindrà lloc el dimecres 20 de juliol. La fira reunirà fins a 9 cases de lutiers i també exhibirà un violí que va pertànyer a Louis Kaufman, qui va enregistrar centenars de bandes sonores com ara 'Casablanca' o 'Allò que el vent s'endugué'.