Cervera presenta la primera edició del Festival de teatre Txafacarrers

Foto: Paeria de Cervera.

Cervera ha presentat avui una nova proposta vinculada a les arts escèniques. Es tracta del 1r Festival de teatre de carrer Txafacarrers, que oferirà tres espectacles gratuïts per a tots els públics a càrrec de companyies de ressò internacional: Campi Qui Pugui, Circo La Raspa i Cia La Tal.

El festival se celebrarà el dissabte 30 d’abril, en places i carrers de la ciutat de Cervera. Començarà a les 12 hores, a la plaça Universitat, amb l’espectacle itinerant “Rats!” de Campi Qui Pugui. La companyia de Castellserà, municipi de l'Urgell, portarà a Cervera aquest espectacle basat en el conte tradicional “El flautista d’Hamelín”, que ha representat amb èxit a escala internacional.

A la tarda, a 2/4 de 6, es representarà l’espectacle de circ “Cataplum!”, a la plaça del Sindicat. Circo La Raspa, companyia provinent d’Osca, oferirà les seves habilitats circenses en una funció directa i participativa per a tots els públics.

Finalment, la Companyia La Tal oferirà l’espectacle “Carilló”, en què la màgia surt de dins d’un rellotge gegant, a la plaça Major. Es tracta d’una representació que ha triomfat en festivals internacionals. Hi haurà dues funcions, a les 2/4 de 8 del vespre, i amb il·luminació a les 9 del vespre.

La proposta l’han presentat avui a la plaça del Fossar, el paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Festes i Aquelarre, Mireia Brandon, i el director artístic del Festival, l’actor cerverí Ivan Alcoba.

El paer en cap, Joan Santacana, ha afirmat que “es tracta d’una activitat optimista, engrescadora per a la gent de Cervera i que s’espera que tingui continuïtat”.

Mireia Brandon, regidora de Festes i Aquelarre, ha destacat que “el carrer és l’essència d’aquest festival, que té la sort de comptar amb l’Ivan Alcoba, amb més de 20 anys d’experiència en el teatre de carrer, com a director artístic”.

De la seva banda, el director artístic, Ivan Alcoba, “ha agraït a la Paeria que hagi rebut amb les mans obertes aquesta proposta de festival”.  Ha destacat que “és una iniciativa nova, amb espectacles al carrer, sense fer pagar entrada”. S’espera que tingui continuïtat i la idea és que s’ampliï a totes les arts escèniques de carrer.