Cervera recupera el públic pel Cant de les Completes però caldrà inscripció prèvia

Imatge: Arxiu.

La capital de la Segarra recuperarà el pròxim dissabte 5 de febrer el format presencial amb públic al Cant de les Completes després de fer una retransmissió per Youtube l'any passat a causa de la pandèmia.

Caldrà, però, inscripció prèvia per assistir-hi i pel que fa als cantaires, només seran membres de l'Agrupació Coral de Cervera. Serà així per tal de poder controlar el nombre de cantaires i els grups de contacte, i en qualsevol cas, es convidaran reforços segons l'equilibri de les veus. Enguany també es reforçarà la seguretat dels músics i cantaires amb un test d'antígens que se'ls farà de forma prèvia al Cant. Les Completes estan declarades com a festa patrimonial d'Interès nacional.

El públic podrà accedir a l'església de Santa Maria després d'haver-se inscrit prèviament al web de la Paeria de Cervera facilitant les dades personals i un correu electrònic. Una vegada inscrits, rebran un correu electrònic amb codi QR que s'haurà d'ensenyar a l'entrada de l'església.

Des del consistori es recomana anar-hi amb força temps d'antelació i respectar les mesures sanitàries com la distància interpersonal, l'ús de la mascareta en tota l'actuació, l'ús de gel hidroalcohòlic a l'entrada i la sortida. També es recomana anar-hi amb força roba d'abrigar a causa de la ventilació de l'església.

El Cant de les Completes forma part de la Festa Major d'Hivern de Cervera, declarada festa patrimonial d'Interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya. Les Completes, escrites al 1870 pels mestres de capella Salvador Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l'època.