Cervera suspèn tots els actes durant 15 dies, entre els quals les activitats de la setmana prèvia de l’Aquelarre

Text: Redacció / Fotos: Paeria de Cervera

Les activitats programades durant la setmana prèvia de l’Aquelarre, que havien de començar avui, han quedat totes anul·lades. La Paeria de Cervera ha pres aquesta decisió després de l'anunci per part del president de la Generalitat, Quim Torra, de prohir les trobades de més de 10 persones a Catalunya. Així doncs, la Paeria ha suspès a partir d’avui dia 24 d’agost (inclòs) i durant 15 dies tots els actes i activitats organitzades i/o autoritzades pel consistori que superin l’aforament de 10 persones. Els actes seran reprogramats quan la situació epidemiològica ho permeti. La mesura pot ser modificada d’acord amb la normativa que s’adopti per part de la Generalitat dins el Pla Procicat.

Tot i que la Paeria de Cervera va suspendre l’Aquelarre 2020 per la crisi de la Covid-19, la setmana de la festa estava previst dur a terme algunes activitats per part d'entitats locals, totes elles a Cal Racó i amb aforament limitat a 300 persones. Entre les propostes hi havia el Dilluns d'Aquelarre, el Dimecres de Cendra, el Dijous Gras i un debat i una mostra de batucades. Només es manté la inauguració d'una exposició prevista per demà al Sindicat i la proposta dels comerciants 'Ganes d'Aquelarre', ja que té lloc durant tota la setmana a cada establiment adherit i no es preveuen concentracions de gent.

Les entitats organitzadores de les activitats de la setmana prèvia a l'Aquelarre (La Forja Cervera, Associació Cultural de Dimecres de Cendra i Band Tokades) han emès un comunicat confirmant la cancel·lació de tots els actes. "Després de moltes hores d'esforç, dedicació i il·lusió, ens sap greu comunicar-vos que ens veiem obligats a suspendre les tres festes populars previstes per aquesta setmana de l'Aquelarre", han indicat.

Tot i això, han agraït la feina de tots els col·laboradors i el personal de la Paeria, "que han fet el possible perquè, tot i l'excepcionalitat, la cultura popular pogués tornar a brillar un any més per l'Aquelarre". També han donat les persones a la gent, "per la confiança, l'entrega i les ganes que, malgrat tot, l'última setmana d'agost sigui la millor de l'any. Ens retrobem l'any que ve".