Ciutadilla celebra 20 anys de trobades de grups de Recreació Medieval

Foto: Ajuntament de Ciutadilla.

El dijous passat es va presentar la vintena edició de la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla, que tindrà lloc els dies 29, 30 d’abril i 1 de maig.

Segons va explicar l’alcalde, Òscar Martínez, "és un mèrit extraordinari que un poble petit com Ciutadilla hagi arribat a celebrar 20 anys de la trobada", assenyalant que aquest mèrit és de molta gent i de les entitats del poble que sempre han mostrat predisposició a col·laborar.

A la presentació també van assistir Josep Ma Garcia com a president dels Amics del Castell de Ciutadilla i Jordi Martí, regidor de cultura i membre del grup de recreació Arquers del Rei Jaume I, els quals van presentar el programa d’actes i van comentar-ne les diferents novetats, tant pel que fa als espectacles com a les activitats participatives.

Dissabte al matí després de la inauguració hi haurà l'ofrena al sarcòfag a Gispert de Guimerà, senyor de Ciutadilla, en el qual participaran tots els grups portant un saquet de terra del seu lloc de procedència.

Pel que fa al concert de música medieval, que cada any se celebrava a les 8 del vespre, aquest any se celebrarà a 2/4 de 2 del dissabte a l’església parroquial. Anirà a càrrec del grup Joglars de Ripollet i constarà d’un repertori de cançons de pelegrins.

Dissabte a la tarda, es recupera l’espectacle de màgia per a tots els públics i com no podia faltar a Ciutadilla, el Setge al Castell, la batalla a l’esplanada del mateix castell. Tot seguit, la conferència d’aquest any anirà a càrrec de Paco Rebollo, i serà sobre la gastronomia a l’edat mitjana. Per finalitzar el dissabte hi haurà la vistosa pujada de torxes al castell i un espectacle de pirotècnia des del capdamunt de la torre de l’homenatge per celebrar el vintè aniversari.

Diumenge el dia començarà amb el torneig de tir amb arc i tot seguit una de les novetats importants, el primer concurs de pintura ràpida sobre elements patrimonials de Ciutadilla. Les places són limitades i constarà de diversos premis que un jurat s’encarregarà de donar durant el dinar medieval.

Cap al migdia del diumenge s’ha substituït el concurs de cuina medieval, que feia tres anys que se celebrava, per una demostració explicativa i posterior degustació. I per acabar el diumenge, després del dinar medieval, hi haurà el concert del grup Ksonronda.

Cal destacar també que, amb motiu del vintè aniversari, el divendres dia 29 al vespre es presentarà a la taverna del castell una cervesa artesana edició limitada, elaborada per Matoll de Belianes, que només es vendrà durant els dies de la Trobada.

I com en totes les edicions anteriors, la trobada de grups de recreació medieval de Ciutadilla, va acompanyada d’una fira d’artesans on es podrà trobar una àmplia varietat de productes gastronòmics i artesanals. Com ja és habitual, la trobada, ofereix moltes altres activitats tant per a petits com per a grans.

S’hi podrà veure com era la vida en un campament civil i militar de l’època. També s’hi podrà fer activitats com el tir amb arc, aprendre a ballar danses cortesanes, fer sabó i confecció tèxtil, a part de poder gaudir dels contes medievals, la música i les cercaviles, també com cada any s’hi podran veure les espectaculars demostracions d’esgrima antiga.