Ciutadilla valora positivament la XX Trobada de Grups de Recreació Medieval

Marina Rúbies.

Ciutadilla va acollir aquest cap de setmana la vintena edició de la Trobada de Grups de Recreació Medieval, després d'una aturada de dos anys a causa de la pandèmia.

Segons explica l'alcalde, Òscar Martínez, "estem molt satisfets de com ha anat aquesta vintena edició, hem tingut molta sort amb el temps, fet que ens preocupava una mica per algunes previsions", però finalment les temperatures eren estiuenques i van acompanyar en la represa d'una trobada ja més que consolidada.

En general, l'afluència tant de paradistes com de recreacionistes va ser molt bona. Més de 125 recreacionistes van assistir a muntar el campament, formant part de totes les activitats programades i espontànies que van sorgir durant el certamen pel mateix entusiasme que generava el vintè aniversari de la trobada i la recuperació de l'activitat.

Així, com ja és habitual, la trobada va oferir moltes altres activitats tant per a petits com per a grans. Els i les assistents podien veure com era la vida en un campament civil i militar de l’època. El cap de setmana es va complementar amb activitats com el tir amb arc, danses cortesanes, tallers de sabó i confecció tèxtil, a part de poder gaudir dels contes medievals, la música i la cercavila, i demostracions d’esgrima antiga.

Com en totes les edicions anteriors, la trobada va anar acompanyada d’una fira d’artesans on es podia trobar una àmplia varietat de productes gastronòmics i artesanals de les contrades. La fira va rebre bona afluència de públic el dissabte a la tarda i el diumenge, que rondava més o menys amb dades de les edicions anteriors als confinaments.

Malgrat tot, l'alcalde ha lamentat que la pandèmia ha passat factura: "el fet que hàgim passat dos anys sense poder-ho celebrar, ha provocat que alguns grups de recreació s'hagin dissolt, i d'altres que no han pogut assistir a causa d'altres factors de caràcter econòmic".

En general, la gent del poble va valorar molt positivament la represa, expressant estar molt contents que la trobada torni a ser com abans. També del consistori expressen que estan "molt contents i satisfets de la resposta de la gent de Ciutadilla, artesans, recreacionistes i públic assistent".

Des de l'associació d'Amics del Castell de Ciutadilla, que va celebrar el dinar medieval al castell, el seu president, Josep Ma Garcia, va instar al jovent a participar en les pròximes edicions: "esperem poder celebrar la 21a, i continuar així amb aquesta activitat" apel·lant a la gent més jove del poble a prendre el relleu de la celebració des del vessant de l'organització i la col·laboració més intensiva.